Sosyal Medya

Güncel

Sahte Hızır Fatiha’yı okuyamadı

Kendisini ’Hızır Aleyhisselam’ olarak tanıtan ve bir vatandaşı dolandırmak isterken yakalanan sanık duruşmada Fatiha suresini okuyamadı.



Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık N.Ö. ve maÄŸdur T.T. hazır bulundu. Sanık N.Ö., mahkemede sorgu ve savunmasında "Ben Talas’ta peçete, kalem satarım. Bu amca gelip bana 5 TL verdi, ben dilenci deÄŸilim diye kabul etmedim. Bana acıdı, yardım etmek istediÄŸini söyledi. Daha sonra bankaya gittik. O ara polis geldi ve ’bunlar sahte Hızır para verme’ dedi, kimseyi dolandırmadım" diye konuÅŸtu.

"ÅžU AN SEYYÄ°D BURHANETTÄ°N HZ. YANIMIZDA"

65 yaşındaki maÄŸdur T.T. ise ifadesinde 2015 yılı Aralık ayında sanığın bastonu ile yanına geldiÄŸini belirterek, "Kıyafetlerini gördüm, 5 TL verdim, kabul etmedi. ’Ä°yilik yapacaksan evimde tüp yok’ diyerek ’tüp parası ver’ dedi. Ben de önce 50 TL verdim, daha sonra bana Allah’ın sevgili kullarından olduÄŸunu söyleyerek ’Sen imtihanı kazandın. Allah rızası için cebindeki tüm paranı verir misin?’ dedi. 135 TL cebimde vardı, sözleri ile hep beni etkiledi. Ben de çıkarıp verdim, evine bırakayım dedim. Kendisini Seyyid Burhanettin Hazretleri Türbesi’ne bırakmamı istedi. Oraya geldiÄŸimizde araçtan inmedi ve bana ’Zaten o mübarek burada, ÅŸuan yanımızda’ dedi. Bana Kur’an’da bazı kıssaları öyle bir anlattı ki, çok etkilendim. Bir anda benden istediÄŸi para 5 bin 300 TL’ye çıktı. Daha sonra bankaya gittim. Bankadan 5 bin 400 TL çektim, o sıra sivil bir polis yanıma gelerek beni uyardı. Daha sonra sanığın yanına giden sivil polisler bu adamdan ÅŸikayetçi olmamı istediler. Kendisinden ÅŸikayetçiyim, benim gibi kaç kiÅŸiyi istismar edecek. Hiçbir maddi zararım yoktur" diye konuÅŸtu.

FATÄ°HA SURESÄ°NÄ° OKUYAMADI

Mahkeme BaÅŸkanı sanık N.Ö.’ye dini bilgisinin olup olmadığını sorarak, ’Fatiha’ süresini okumasını istedi. Sanık N.Ö. ise hakime dua bilmediÄŸini söyledi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık N.Ö.’ye ’dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık’ suçundan 2 yıl 3 ay hapis, 3 bin 600 TL adli para cezası verdi.
Sahte Hızır Fatiha’yı okuyamadı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.